سادهترین جملهای که در تعریف سئو چیست میتوان گفت این است که یک سایت فروش لباس ورزشی را در نظر بگیرید. اگر در گوگل کلمه کلیدی « لباس ورزشی » را جستجو کنیم و آن سایت در صفحه نخست گوگل نمایش داده شود ترافیک بسیار خوبی را جذب خواهد کرد که میتواند منجر به فروش بالا شود.
این کار به واسطه یک سری تکنیک که در سایت و خارج از سایت انجام میدهیم رخ میدهد. به این تکنیکها سئو گفته میشود. این سادهترین تعریفی است که برای سئو چیست میتوان بیان کرد.
سئو حروف اول 3 کلمه Search Engine Optimization است که به معنای بهینه سازی محتوای سایت برای موتورهای جستجو است. این کلمه یک کلمه انگلیسی است که از کنار هم قرار گرفتن حروف اول این سه کلمه درست شده است پس تلفظ درست آن « اس ای او » است. این سه حرف حروف اول Search Engine Optimization است و یک کلمه مخفف شده میباشد پس حروف 3 گانه باید جدا از هم و با صدای اصلی خودشان تلفظ شود.
تعریف گوگل از سئو چیست؟
گوگل ماموریت خود را بصورت زیر تعریف کرده است.
ماموریت گوگل ساماندهی اطلاعات جهان و در دسترسی سریع به اطلاعات صحیح و مفید برای جهانیان است.
با توجه به ماموریت گوگل در میابیم که کلمات «ساماندهی»، «دسترسی سریع» و «اطلاعات صحیح و مفید» پارامترهای مهم گوگل هستند و وبسایتها باید با لحاظ این پارامترها بتوانند در صدر نتایج جستجو حاضر شوند.
هرچه سایت شما سریعتر اطلاعات صحیح و مفیدی را در مورد عبارت جستجو کاربر ارائه دهد و ترافیک بیشتر به همراه تعامل بالاتری کسب کند مورد توجه گوگل خواهد بود و رتبه بهتری را دریافت خواهد کرد.
گوگل هیچ اطلاعاتی از اینکه از چه الگوهایی برای رتبهبندی سایتها استفاده میکند فاش نکرده و سئو کاران بر حسب تجربیات خودشان اقدام به سئو کردن سایت میکنند.
تنها چیزی که گوگل از سئو چیست گفته این است که ما به دنبال محتوای ارزشمند، مفید با بالاترین ارتباط با عبارت مورد جستجو کاربر هستیم.
هدف سئو چیست و چرا سئو مهم است؟
حیرت انگیز نیست که 6 یا 7 میلیارد بار روزانه در موتورهای جستجو، افراد جستجو میکنند. (منبع)
بنابراین واضح است اگر صاحب یک وبلاگ، فروشگاه یا هر سایتی باشید، سئو میتواند به رشد کسب و کار شما کمک بسیار خوبی کند.
پس هر صاحب کسب و کاری باید درک درستی از سئو چیست داشته باشد و از این منبع رایگان نهایت استفاده را ببرد.
بهینه سازی سایت چرا مهم است؟
- اکثر جستجوگران یکی از 5 نتیجه اول را انتخاب میکنند. پس هر چه در نتایج بالاتر ظاهر شوید برد کردید.
- سئو به تنهایی کافی نیست. نداشتن استراتژی بعد از ورود کاربران به سایت باعث عدم اعتماد کاربران میشود.
ترافیک سایت را باید بسته به هدفی که دارید انتخاب کنید. این استراتژی و شناخت دقیق مخاطب به شما کمک میکند که تعیین کنید چه نوع ترافیکی نیاز دارید و از چه منابعی و چگونه باید تامین شود.
احتمالا شنیدهاید که هزینه تبدیل شدن به مشتری برای کسانی که از نتایج جستجو شما را میابند بسیار کمتر از روشهای تبلیغاتی است. اما این به شرطی است که شما برنامه و استراتژی درست و مشخصی برای کاربران ورودی خود داشته باشید.
کاربران ورودی خود را باید شناسایی کنید آنها را به درستی دستهبندی کنید و با توجه به خواسته درونی (پرده سوم ذهن) به آنها اطلاعات مفید و جذاب بدهید تا آنها را به مشتری تبدیل کنید. در غیر اینصورت پول خودتان را دور خواهید ریخت.
3 بخش اصلی سئو چیست؟
سئو و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو از سه بخش اصلی تشکیل شده است.
- سئو تکنیکال
- سئو داخلی
- سئو خارجی
سئو تکنیکال
در بخش سئو تکنیکال باید نکات فنی و زیر ساخت سایت را مدیریت کنیم. در این فاز از پروژه متخصصین سئو بررسی میکنند که آیا زیر ساختهای فنی سایت به درستی ایجاد شده است یا خیر. البته به لطفا استفاده از وردپرس تا حد خیلی زیادی این بخش به صورت خودکار انجام میشود اما متخصص سئو باید سئو تکنیکال سایت را چک نموده و در صورت وجود مشکلاتی در این بخش آن را برطرف نماید.
سئو داخلی
همانطور که از نام این بخش مشخص است تکنیکهایی است که داخل سایت شما اتفاق میافتد. تولید محتوای عالی و جذاب برای کاربران که بر اساس دستهبندی مشتریان شما محتواهای متفاوتی را دریافت خواهند کرد از نکات مهم این بخش است.
- شما باید مخاطبین خودتان را بشناسید و برای آنها آواتار مناسب طراحی کنید.
- سپس با توجه به دستهبندی مشتریان و مسیر حرکت مشتری خودتان اقدام به تولید محتواهای ارزشمند و جذاب کنید.
- در نهایت با استفاده از تکنیکهای سئو داخلی محتواهای خودتان را برای موتورهای جستجو قابل توصیف کنید تا آنها نیز درک درستی از محتوای شما داشته باشند.
سئو خارجی
اکنون که مخاطبین خود را به خوبی میشناسیم و محتواهای ارزشمند و جذاب با توجه به مسیر حرکت مشتری تولید کردیم و قیف فروش خودمان را ساختهایم. نوبت به جذب ترافیک یا بازدیدکننده است.
در این بخش از سئو و بهینه سازی سایت با روشهای مختلف از جاهایی که مخاطب هدف ما قرار دارد ترافیک جذب میکنیم و آنها را به سمت قیفهای فروش سایت متناسب با دستهبندیهای مشتریان خود هدایت میکنیم.
تکنیکهای مختلفی در این بخش از سئو وجود دارد که منجر به جذب بازدیدکننده هدفمند برای سایت ما خواهند شد. تکنیکهایی برای ایجاد رپورتاژ آگهی، ایجاد بک لینک، دریافت سیگنالهای شبکههای اجتماعی، سوشال پروف یا تاییدیه اجتماعی و غیره که باعث افزایش اعتبار و ترافیک سایت ما خواهند شد.
انواع سئو چیست
از دید موتورهای جستجو فقط یک نوع سئو داریم اما از آنجا که سئو کاران موتورهای جستجو رو برای سریعتر به هدف رسیدن فریب میدهند با توجه به تکنیکهای فریب سئو را به سه دسته تقسیم میکنند.
- سئو کلاه سفید: این دسته از سئو کاران دقیقا از تکنیکهای مورد تایید موتورهای جستجو استفاده میکنند.
- سئو کلاه خاکستری: این دسته از سئو کاران با زیرکی از تکنیکهای فریب کاری استفاده میکنند که در حال حاضر موتورهای جستجو متوجه این فریب نشدهاند. در حالت شما سریع رتبه میگیرید اما تضمینی برای ماندگاری آن وجود ندارد. زیر زمانی که موتورهای جستجو متوجه این تکنیک فریب شوند تمام سایتهای مورد استفاده از این روش امکان دارند به شدت افت رتبه پیدا کنند.
- سئو کلاه سیاه: در این روش سئو کاران از روشهای فریبی استفاده میکنند که موتورهای جستجو به زودی متوجه آن خواهند شد و افت رتبه شدیدی را به همراه خواهد داشت.
استفاده از روش کلاه سیاه را به هیچ عنوان توصیه نمیکنم. استفاده از روش سئو کلاسه خاکستری هم با ریسک همراه هست و من به شخصه ترجیح میدهم از این روش هم استفاده نکنم.
در این مطلب بیان کردیدم که:
- بهترین حالت استفاده از سئو کلاه سفید است که روشی مطمئن است.
- تولید محتوای ارزشمند و جذاب که به صورت مستمر و هدفمند تولید شده باشد.
- ایجاد تجربه جذاب برای مخاطبینی که در مسیر قیف فروش شما پیش میروند.
- جذب ترافیک (بازدیدکننده) هدفمند و هدایت آنها به قیفهای فروش مرتبط و ایجاد تعامل بالا.
با استفاده از این روش قطعا میتوانید رتبه پایدار و فروش بسیار خوبی داشته باشید.
سئو یک نگرش است و اگر نگرش درستی داشته باشید قطعا فروش عالی خواهیدداشت.
1 دیدگاه برای “سئو چیست چرا اهمیت دارد و 3 بخش اصلی سئو چیست”
این مقاله بسیار مفید بود چون کلمه ی سئو در جامعه خیلی استفاده میشود ولی مفهوم واقعی و نکات جزیی این مطلب برای کاربران قابل دسترس نیست
ممنون از مطالب خوب تان