درخت بازاریابی اینترنتی راهکاری برای شروع دیجیتال مارکتینگ کسب و کار شماست. با ایجاد یک درخت بازاریابی اینترنتی، شما میتوانید استراتژی های بازاریابی آنلاین خود را به صورت سازمانیافته و منظم تر برنامهریزی کنید. در این مقاله، مراحل کلی برای ایجاد درخت بازاریابی اینترنتی را توضیح میدهم:
درخت بازاریابی اینترنتی چیست؟
درخت بازاریابی اینترنتی استعارهای عالی برای به تصویر کشیدن اجزای اصلی بازاریابی آنلاین، اولویتهای آنها و نحوه تطبیق آنها با یکدیگر است:
ریشههای عمیق
ابتدا کاشت ریشههای قوی و عمیق در قالب تحقیق، استراتژی، برندینگ و محتوا. وسوسه انگیز است که به مراحل بعدی یک پروژه بپرید، اما مانند درختی که ساختار ریشه ای ضعیفی دارد، بازاریابی شما بدون یک پایه محکم برای حمایت از آن نمیایستد.
شروع کار از ریشهها است. درختی ثمر بیشتری خواهد داد که ریشههای محکمتری داشته باشد. به همین دلیل باید به این بخش توجه بیشتری داشته باشید. ریشههای هر کسبوکار اینترنتی از تحقیقات شروع میشود و با نگارش استراتژی و برندینگ قوت پیدا میکند. در این بخش زمان بیشتری صرف کنید، مخاطبان خود را دقیق مشخص کنید و اهدافی هوشمند برای پروژه ترسیم کنید. انتخاب اسم و شعاری مناسب هم در این بخش شکل خواهد گرفت. برای این کار شاید حتی نیاز باشد از متخصصان دیجیتال مارکتینگ یا دیگر کارشناسان کسبوکارتان مشورت بگیرید.
تنه یا بدنه
بعد از اینکه ریشهها را حسابی پرورش دادید، به ساقه خواهید رسید. ساقه یا تنه کسبوکار شما باید بهتدریج تنومند و استوار شود. یک وبسایت قدرتمند تنه شما را خواهد ساخت. اینکه همه توان خود را روی شبکههای اجتماعی بگذارید یک اشتباه رایج است، پس همهچیز را به اینستاگرام خود واگذار نکنید.
پس از طراحی وبسایت خود، برنامهای برای توسعه آن در نظر بگیرید. قرار نیست بهترین وبسایت جهان را داشته باشید، اجازه بدهید ساقه بهتدریج رشد کند. هراندازه ریشههای خود را دقیقتر پرورش داده باشید، ساقه شما هم اندکاندک بزرگ و قطور خواهد شد.
برای ایجاد تنه یا بدنه درخت میتوانید از سایت ساز رایگان وردپرس استفاده کنید. کار با آن بسیار راحت است و با دیدن یک آموزش ساده که به رایگان در سایت برای شما قرار دادم میتوانید کار با آن را فرا بگیرید.
شاخ و برگها
پس از اینکه فکری برای تنه یا بدنه کردید، نوبت به شاخهها و برگها است. اگر تا اینجای کار، اصول را رعایت کرده باشید، شاخهها و برگها بهخودیخود ظاهر خواهند شد. اما بدون مراقبت خیلی زود همهچیز را از دست خواهید داد. درخت شما نیاز به هرس کردن، غذا دادن و شرایط رشد مطلوب دارد.
میتوانید شاخها و برگهای خود را به اشکال مختلف تربیت کنید. هر کاری که برای بهینه کردن وبسایت خود در موتورهای جستوجو انجام میدهید یا شبکههای اجتماعی و تولید محتوا در قالبهای مختلف شاخها و برگهای درخت بازاریابی اینترنتی شماست. ممکن است یک یا چند مورد را بخواهید حذف کنید یا به شاخهای توجهای بیشتری داشته باشید. این را به خاطر داشته باشید که اگر شاخهها متناسب با ریشه و ساقه نباشد خیلی زود درخت فرسوده میشود. سعی کنید بهتدریج به این شاخهها اضافه کنید و بهصورت مستمر کیفیت ریشه را ارزیابی کنید. شاید نیاز باشد دوباره برنامههای بنیادین خود را تغییر بدهید تا کسبوکارتان قدرت بگیرد.
هر برنامهای برای کسبوکارتان در ذهن دارید را با همین مثال درخت جلو ببرید. به ریشهها اعتماد کنید و هراندازه میتوانید شاخها و برگهای درخت خود را زیباتر و مؤثرتر آرایش کنید.

چگونه درخت بازاریابی اینترنتی خود را بسازیم؟
درخت بازاریابی یک ابزار کاربردی است که برای برنامهریزی، تحلیل و اجرای استراتژی بازاریابی در سازمانها به کار میرود. این مدل به صورت سلسله مراتبی اطلاعات و اهداف بازاریابی را نشان میدهد و ارتباط بین اجزای مختلف یک استراتژی را نمایش میدهد. در این مقاله، به شما به عنوان یک منتور کسب و کار، نحوه ساخت درخت بازاریابی اینترنتی خود را توضیح میدهم.
قدم 1: تعیین هدف
هدف اصلی شما باید تعریف کردن و آشکارسازی اهداف بازاریابی خود باشد. این اهداف میتوانند شامل افزایش فروش، افزایش آگاهی مشتریان درباره محصولات و خدمات شما، تقویت شناخت برند و یا تحقق هر هدف دیگری که در نظر دارید باشد. هدف شما باید قابل اندازهگیری و قابل تعیین باشد تا بتوانید در طول زمان پیشرفت خود را ارزیابی کنید.
قدم 2: تحلیل بازار
برای ساخت درخت بازاریابی اینترنتی موفق، شما نیاز به درک کامل از بازار و مشتریان خود دارید. با تحلیل بازار و ارزیابی رقبا، روندها، نیازها و الگوهای مشتریان، میتوانید استراتژی بازاریابی مناسبی را برای کسبوکار خود ارائه دهید. در این بخش، اطلاعاتی را مطرح کنید که شامل توصیف مشتریان هدف، شناخت رقبا و نقاط قوت و ضعف شما و رقبا باشد.
قدم 3: تعیین استراتژی بازاریابی اصلی
با توجه به هدف و تحلیل بازار، حالا باید استراتژی بازاریابی اصلی خود را تعیین کنید. استراتژی بازاریابی باید متناسب با هدف شما و بازار هدفتان باشد و باید راهنمایی کننده برای تصمیمگیریهای بازاریابی در آینده باشد. این استراتژی ممکن است شامل انتخاب کانالهای بازاریابی، تعیین گروه هدف، تعیین پیامهای کلیدی و تعیین مزیت رقابتی شما نسبت به رقبا باشد.
قدم 4: اجرا و پیادهسازی
بعد از تعیین استراتژی بازاریابی، زمان آن است که به اجرای آن بپردازید. در این مرحله، برنامههای عملیاتی را برای اجرای استراتژی خود تعیین کنید. به عنوان مثال، برنامههای مربوط به تولید محتوا، تبلیغات، بازاریابی ایمیل، رویدادها، رسانههای اجتماعی و سایر ابزارهای بازاریابی را برنامهریزی کنید.
قدم 5: اندازهگیری و ارزیابی
به منظور اطمینان از موفقیت استراتژی بازاریابی، شما باید عملکرد خود را اندازهگیری و ارزیابی کنید. استفاده از معیارهای کلیدی عملکرد میتواند به شما کمک کند تا میزان پیشرفت و تحقق اهداف خود را بسنجید. این معیارها میتوانند شامل فروش، درصد رشد، آگاهی مشتریان، نرخ تبدیل و سایر معیارهای مربوط به هدف شما باشند. بر اساس نتایج به دست آمده، میتوانید تصمیمات تصحیحی اتخاذ کنید و استراتژی بازاریابی خود را بهبود بخشید.
قدم 6: بهبود و بهینهسازی
در این مرحله، با توجه به نتایج اندازهگیری و ارزیابی، باید بهبود و بهینهسازی استراتژی بازاریابی خود را مدنظر قرار دهید. این ممکن است شامل تغییر و تنظیمات در برنامههای بازاریابی، بهبود فرآیندها، تغییر در کانالهای بازاریابی و سایر تصمیماتی باشد که بهبود عملکرد شما را به هدف نزدیکتر میکند.
قدم 7: گسترش و توسعه
با رسیدن به موفقیت در استراتژی بازاریابی فعلی، شما میتوانید به مرحله گسترش و توسعه بپردازید. در این مرحله، میتوانید به تعمیق روابط با مشتریان، ورود به بازارهای جدید، ارتقاء محصولات و خدمات، افزایش نیروی کار و سایر اقداماتی که به رشد و توسعه کسب و کار شما کمک میکند، اقدام کنید.