ده راهکار برای کاهش نرخ خروج از سایت
چگونه نرخ خروج از سایت (Bounce Rate) سایت خود را کاهش دهیم؟
کاهش نرخ خروج از سایت یا Bounce Rate سوال بسیاری از وبمستران تازه کار است. یکی از پارامترهای بسیار مهم در سئو یک وبسایت، نرخ خروج از سایت است. Bounce Rate به شما میگوید که چند درصد از بازدیدکنندگان، وبسایت شما را بدون باز کردن صفحه جدیدی یا انجام عمل یا اکشنی در سایت آن را ترک کردهاند.
نرخ خروج از سایت یا Bounce Rate چیست؟
در حقیقت زمانی که شخصی وبسایت شما را باز میکند وارد یک صفحه از سایت شما میشود که به این صفحه اصطلاحا صفحه فرود یا Landing Page گفته میشود. هرچقدر بازدیدکنندگان وبسایت شما، بعداز مشاهده این صفحه فرود یا صفحه هدف از سایر خدمات سایت شما بازدید داشته باشند یا فرمی را در سایت شما تکمیل نمایند نرخ خروج از سایت وبسایت شما کاهش پیدا خواهد کرد.
زمان ماندگاری کاربر در سایت
مفهوم دیگری به نام Time on Site داریم که هیچ ارتباطی با نرخ خروج از سایت ندارد و بیانگر مدت زمانی است که یک بازدیدکننده در وبسایت شما حضور دارد. این حضور میتواند در همان صفحه فرود باشد یا در سایر صفحات وبسایت شما. این زمان هرچقدر بیشتر باشد بهتر است و نشان از خوب بودن سایت شما دارد و میتواند روی نرخ خروج از سایت شما نیز تاثیرگذار باشد.
تعداد متوسط صفحههای بازدید شده کاربر
Page View متوسط تعداد صفحات بازدید شده توسط کاربران است. هرچقدر این عدد بالاتر باشد شما قطعا بهتر عمل کردهاید و سایت شما برای کاربران مفیدتر بوده است.
چگونه نرخ خروج از سایت خود را کاهش دهیم؟
همانطور که گفتم نرخ خروج از سایت یکی از فاکتورهای مهم در رتبه سئو سایت محسوب میشود. پس باید آن را کاهش دهیم. علاوه بر بحث رتبه سئو دقیقا با میزان جذب کاربران نیز تاثیر دارد پس یک فاکتور بسیار مهم در موفقیت وبسایت شما نیز محسوب میشود.

میخواهم کتاب الکترونیکی ۲۱۰ فاکتور موثر در سئو سایت را هم اکنون دانلود کنم!
۱- سرعت بارگذاری صفحات وبسایت خود را افزایش دهید.
یکی از مهمترین دلایلی که باعث میشود بازدیدکنندگان سایتی را به سرعت ترک کنند، سرعت بارگذاری صفحات وبسایت است. هرچقدر سرعت بارگذاری صفحات وبسایت شما بیشتر شود، کاربر تمایل بیشتری برای حضور در وبسایت شما خواهد داشت. بهترین زمان برای بارگذاری کامل صفحه یک وبسایت بین ۲ الی ۳ ثانیه است و حداکثر باید حدود ۸ ثانیه در سایتهای سنگین لود کامل شوند.
راهکارهای زیادی برای بالا بردن سرعت بارگذاری صفحات سایت وجود دارد.
- طراحی بانک اطلاعاتی وبسایت خود را بهینه نمایید تا سرعت بازیابی اطلاعات افزایش یابد.
- استفاده از تصاویر بهینه شده برای نمایش در مرورگر کاربر
- دادن ابعاد به تصاویر نیز باعث افزایش سرعت لود میشود.
- استفاده از قابلیت Sprite Image در زمان طراحی وبسایت برای ادغام چندین تصویر در یک عکس
- کاهش تعداد درخواستهای ارسال شده به سرور وبسایت برای بارگذاری تصاویر، فایلهای CSS و خصوصا Java Script
- استفاده از افزونههای بهینهتر و افزونههایی که سرعت لود بهتری دارند.
۲- ارائه اطلاعاتی که بازدیدکننده به آنها نیاز دارد.
این موضوع بیشتر در مورد وبسایتهایی که در زمینه تجارت الکترونیک فعالیت میکنند کاربرد دارد. اجازه دهید مثالی بزنم فرض کنید شما وبسایتی دارید که اطلاعات هتلهای نقاط مختلف را در اختیار بازدیدکنندگان قرار میدهد. شما میتوانید با ارائه اطلاعاتی در مورد تورهای موجود برای هتل، ارائه گالری تصاویر از بخشهای مختلف هتل، اطلاعات در مورد شهری که هتل در آن قرار دارد و موارد دیگر کاربر را به مشاهده بخشهای مختلف در رابطه با موضوعی که به دنبال آن است ترغیب کنید.
۳- عدم نمایش لینکهای نامرتبط
خیلی از مواقع به دنبال موضوعی میگردیم و وارد وبسایتی میشویم، اما بعداز بارگذاری وبسایت با مطالبی غیراز موضوعی که به دنبال آن هستیم مواجه میشویم. این موضوع به شدت بر روی بازدیدکننده تاثیر منفی گذاشته و باعث میشود به سرعت شما را ترک کند. بازدیدکننده میبایست وارد صفحهای شود که متناسب با موضوعی است که در ذهن دارد.
۴- پرهیز از Popupهای تبلیغاتی و تبلیغات آزار دهنده
یکی از مشکلات اکثر وبسایتهای ایرانی نمایش Popupهای تبلیغاتی است. وقتی وارد صفحهای میشوید یک Popup تبلیغاتی نمایش داده میشود. به بازدیدکننده خود اهمیت بدهید. نمایش زیاد احساس سوء استفاده از بازدیدکننده را ایجاد میکند.
۵- طراحی وبسایت
یکی از موضوعاتی که به شدت باعث ماندگاری بازدیدکنندگان در وبسایت شما میشود، طراحی سایت شماست.
- داشتن طراحی زیبا و البته سبک که باعث بارگذاری سریع وبسایت شما شود، کاربر را ماندگار خواهد کرد.
- انتخاب رنگهای متناسب با موضوع فعالیت سایت شما و عدم استفاده بیش از دو یا نهایت سه رنگ در طراحی سایت
- هماهنگی رنگهای انتخاب شده با یکدیگر
- نحوه چیدمان بخشهای مختلف سایت
- در دسترس بودن مطالب با سه کلیک
- لحن صحبت گرم و خودمانی با مخاطب
- دعوت به اقدامهای قدرتمند (CTA)
- پیشنهاد محتواهای جذاب به مخاطب
- و …
همگی باعث کاهش نرخ خروج از سایت شما میشود.
۶- طراحی مبتنی بر موبایل یا Responsive
سایت شما حتما بایست برای موبایل بهینه شده باشد، اصطلاحا میگویند سایت به صورت Responsive یا واکنشگرا طراحی شده است. مطمئن باشید که سایت شما از موبایل هم بازدیدکننده دارد و برای کاربر بسیار مهم است که بتواند در انواع دستگاههای مختلف مانند موبایل، تبلت و کامپیوتر سایت شما و حتی ایمیلهای شما را مشاهده کند.
۷- امکان جستجو در سایت
زمانی که بازدیدکننده وارد وبسایت شما میشود، بسیار مهم است که بتواند در میان مطالب سایت شما جستجو کند. حتما یک کادر جستجو در قسمتی از وبسایت که در دید بازدیدکننده باشد در نظر بگیرید. هرچه جستجوی سایت شما حرفهایتر و با جزئیات بیشتر باشد کاربر حس بهتری خواهد داشت.
۸- نمایش مطالب مرتبط
در قسمتی از صفحه، مطالب مرتبط را نمایش دهید. قرار دادن این قسمت در وبسایت نشان میدهد که وبسایت شما شامل بخشهای دیگری مبتنی بر موضوع مورد نظر بازدیدکننده است. مطالب را به همراه تصاویر ارائه دهید تا کاربر به راحتی بتواند به این قسمت دسترسی داشته باشد.
۹- نمایش مطالب با بیشترین بازدید و بیشترین نظر
یکی از قابلیتهایی که میتواند بازدیدکنندگان را به مشاهده سایر بخشهای وبسایت شما ترغیب کند، نمایش مطالب با بیشترین بازدید و بیشترین نظر است. معمولا بازدیدکنندگان علاقه زیادی به خواندن نظرات سایر افراد در مورد یک موضوع دارند و شما میتوانید از این موضوع برای ترغیب آنها به گشت و گذار در وبسایتتان استفاده کنید.
۱۰- باز شدن لینکهای خارجی در صفحه جدید
تمامی لینکهای خارجی که از وبسایت شما به سایر وبسایتها داده میشود میبایست در یک صفحه جدید باز شوند. بازدیدکننده شما نباید به راحتی سایت شما را ترک کند و در صورتی که کاربر را به سایت دیگری هدایت میکنید، حتما لینکهای مربوطه در صفحه جدید باز شوند تا کاربر سایت شما را ترک نکند.
آیا نرخ خروج از سایت بالا همیشه بد است؟
گفتیم باید نرخ خروج از سایت شما کم باشد اما باید بگویم میزان Bounce Rate سایت شما کاملا بستگی به نوع فعالیت شما دارد. سایت ویکیپدیا را در نظر بگیرید شما با جستجو یک موضوع در گوگل، معمولا اولین وبسایتی که با آن مواجه میشوید ویکیپدیا است. شما وارد سایت شده و معمولا با مطالعه بخشی از توضیحات از آن خارج میشوید، به همین دلیل نرخ خروج این سایت را اگر در سایت الکسا مشاهده کنید بین ۵۵ تا ۶۰ درصد است.
اما سایتی مثل گوگل، شما به محض وارد شدن به آن، عبارتی را جستجو میکنید، وارد صفحه جستجو شده و سپس وارد سایت مورد نظر خود از طریق صفحه جستجو میشوید. یعنی بیشتر مواقع شما بیش از یک صفحه را در گوگل باز میکنید، به همین دلیل نرخ خروج از سایت گوگل معمولا بین ۳۰ تا ۴۰ درصد است.
پس به خاطر داشته باشید، نرخ خروج از سایت یا Bounce Rate ارتباط مستقیم با موضوع فعالیت سایت شما دارد و نیازی نیست که حتما یک وبسایت دارای نرخ بسیار پایین باشد.
در این مطلب سعی کردم به ده راهکار برای کاهش Bounce Rate در وبسایت شما اشاره کنم. این ده راهکار میتواند در کاهش نرخ خروج از وبسایت شما نیز کمک خوبی نماید. البته راهکارهای دیگری نیز وجود دارد که در دورهها و سایر مطالب سایت به آنها پرداخته شده است. درصورت تمایل میتوانید از خدمات مشاوره استفاده نمایید تا راهکارهای مختلفی را برای رشد و موفقیت سایت شما پیشنهاد دهم. در صورتیکه نکتهای به ذهنتان میرسد در بخش نظرها پایین این مقاله درج نمایید و از ۵ ستاره و یک سکه در باشگاه تاج طلای سایت بهرهمند شوید تا بتوانید از مزایای ستارهها و سکهها در این باشگاه استفاده نمایید.